Nyhed

Roskilde-plakaten klar

Sonic Youth og Mars Volta bekræftet + 4 x Mike Patton-ekvilibrisme. Ellers ikke de store kaniner i festivalhatten.

Da Roskilde Festival holdt sit officielle pressemøde for festivalen anno 2005 på Basement ved Vega i går, var det ikke præget af de store internationale overraskelser. Hoved- og mellemnavnene på plakaten var i store træk kendt i forvejen.
Rygterne havde forinden svirret om David Bowie som sidste år måtte aflyse grundet sygdom, men han blev ikke nævnt med et ord.

Ikke at det er nødvendigt. Årets program er i forvejen (efter denne skribents ydmyge mening) det bedste i flere år med navne som Foo Fighters, Audioslave (se foto), Brian Wilson, Green Day, Black Sabbath og Snoop Dogg til at sætte dagsordenen + en solid hær af stærke nationale navne.

Som forudsagt her på gaffa.dk i går spiller både Mars Volta og Sonic Youth på festivalen. Sidstnævnte endda to gange. Først en 'almindelig' koncert og dagen efter en mere avangardistisk optræden.

Endnu mere differencieret bliver multikunstneren Mike Pattons livtag med Roskilde i år. Som pendant til Bill Laswells koncerter i 2003 optræder den tidligere Faith No More sanger fire gange i fire forskellige sammenhænge på årets festival i hhv. heavy, noisy, silent og hip hop dominerede optrædener med alt fra norske til japanske musikere.

Som konsekvens af at folk valfarter i hobetal til Roskilde i dagevis inden festivalens officielle åbning har event-gruppen sat ekstra fokus på aktiviter på området i dagene forinden. Bl.a. via såkaldte Agoras.

Der vil i alt være 14 agoras med hvert sit tilknyttede tema, bl.a. en 'single-agora' hvor kartoteker med laminerede fotos af kærlighedshungrende festival-singler samles, et 'Self Portrait' agora hvor 1000 tons ler importeres til festivalen og et 'Speakers Corner' hvor publikum kan give sin uforbeholdne mening til kende. Af andre aktiviteter meldes der om en fuldt funktionel Skater Park, hvor man også kan få opbevaret, repareret og købe, skateboards og BMX cykler.

Årets filantropiske tema er 'Act against Slavery' med særlig fokus på Cambodia, i hvilket land en (endnu ikke udpeget) organisation vil få tildelt overskuddet fra flaskeindsamling + midler fra Roskilde Fonden. Sidste år blev 100.000$ doneret til græsrods organisationer i Palæstina.

Roskilde Festivalen vil yderligere annoncere lidt over 20 navne til festivalen som løbende vil blive offentliggjort på den officielle hjemmeside. Følg også med her på siden

ANNONCE