Nyhed

Udenlandsk kontrakt til Swan Lee

Selskabet V2 med navne som Mercury Rev og Stina Nordenstam skriver langtidskontrakt med Pernille Rosendahl & Co.

Billede: Morten Larsen

- Det er en god tid for skandinavisk musik, specielt det, der kommer fra Danmark, fortæller direktøren for V2's tyske afdeling, Dietrich Eggert. Han er manden bag selskabet, som for nylig skrev kontrakt med Tiger Tunes og nu også kan prale af at have danske Swan Lee i sin stald. En direktør, som ifølge Pernille Rosendahl har vist stor entusiasme i forhold til Swan Lee:

- Først tror jeg, han hørte om os efter vores optræden på Midem, og så har Michael Ritto fra Copenhagen Records hjulpet os med at få aftalen i hus. Dietrich Eggert kom til Danmark og så os spille i foråret og har siden været meget interesseret og vedholdende. Vi er meget glade for denne aftale. Allerede da vi varmede op for Suede for flere år siden, fik vi en overraskende positiv respons i Tyskland.

Dietrich Eggert er da også overbevist om, at Swan Lee passer fint til den germanske smag:
- De skriver stærke popsange, er et meget energisk liveband og har en strålende frontfigur i Pernille. Det bliver hårdt benarbejde for dem; det er et meget stort territorium, de udkommer i nu. Men de virker meget motiverede for at arbejde for sagen, og jeg tror, at det kommer til at gå godt for dem her i Tyskland. Heldigvis skal vi arbejde længe med dem.

I Danmark har Swan Lee (også) et meget ungt publikum, hvilket givet hænger sammen med Pernilles stærke position som rollemodel. I Tyskland vurderer V2, at kernepublikummet bliver noget ældre:

- Det er svært at blive rollemodel på samme måde som i Danmark, når man ikke bor i landet og er på hele tiden. Jeg ser Swan Lee som et mere langtidsholdbart navn, der primært appellerer til en målgruppe mellem 18 og 35. De helt unge køber heller ikke så mange cd'er mere, så det er helt fint. I første omgang kommer Swan Lee med på en support-tur for Feeder i starten af marts, vi håber at få dokumentaren "Stjernekigger" på tv, og i maj udkommer albummet, siger Dietrich Eggert.

Swan Lees hjemmeside

ANNONCE