Nyhed

God aften for rå dansk rock på Eurosonic

The Blue Van, The Bleeder Group og The Magic Bullet Theory ruskede godt op i Eurosonics fredags-program

Spredt på tre forskellige scener i Groningens dejligt kompakte bymidte spillede både The Blue Van, The Bleeder Group og The Magic Bullet Theory koncerter på Eurosonics anden og sidste aften. Den hollandske branchefestival er kendt som et glimrende springbræt til jobs på europæiske festivaler og spillesteder, og de tre gruppers managere havde på forhånd haft travlt med at trække bookere til koncerten.

The Blue Van åbnede ballet og gav den som rockstjerner foran en fyldt rock-klub – med selvtillid og overbevisning i europæisk særklasse. Undertiden trak numrene lovligt langt ud, og snakken mellem dem virkede noget indforstået. Men ellers var de gamle Brønderslev-drenges show helt forrygende, og når de til sommer har spillet sig igennem Tyskland, USA og England og står klar til de danske sommerfestivaler – ja, så vil de garanteret være blevet endnu bedre.

Bleeder Group – med Sort Sol-veteranen Peter Peter i front – gav en aldeles rå og kompromisløs koncert, hvor der hverken var sparet på det ti mand høje line-up, de instrumentale udskejelser eller for den sags skyld lydstyrken. Som Blue Van fyldte orkestret salen, der til daglig agerer musik-skole, men Bleeder Group havde noget sværere ved at holde på deres publikum. Måske var koncerten lige en tand for vild og voldsom for den hollandske ungdom?

Til sidste rundede Magic Bullet Theorys aftenens danske rock-stormløb med en herligt tight koncert i Groningens lille Huis De Beurs. Der var ingen dikkedarer i miles omkreds, men til gengæld masser af effektivt og energisk leverede garage rock-numre. Kvartetten så rutineret og selvsikker ud på scenen, og som man hurtigt kan forvisse sig om på en upcoming-festival som Eurosonic, er det langt fra nogen selvfølge. Helt forrygende koncert.


Efter koncerten så samtlige tre band-managere med fortrøstning på fremtidsudsigterne. Hver især talte de om sundt fremmøde fra de store bookingbureauernes side, og fornemmelsen var, at de fleste repræsentanter var gået veltilfredse derfra. Men hvad der helt konkret kommer ud af anstrengelserne, kan kun tiden vise. Under alle omstændigheder kommer en god koncert vel aldrig dårlig igen – og aftenens tre danske Eurosonic-koncerter var rigtig gode.

Eurosonics hjemmeside


ANNONCE