Nyhed

En delikat flaske tis

Skål, Brian Eno!

Den navnkundige pladeproducer, solokunstner og ophavsmand til ambient-genren Brian Eno er for nylig kommet med en usædvanlig, bizar afsløring. Den gamle medstifter af Roxy Music har nemlig fortalt, at han engang prøvede at drikke sin egen urin af ren og skær nysgerrighed, ifølge nyhedssiden Contact Music.

Den 57-årige musiker indrømmer at han aldrig vil gentage eksperimentet, men at han ville vide hvordan det smagte. "Jeg gjorde det kun én gang. Jeg sad og så olympiaden i fjernsynet og skulle pisse, men jeg gad ikke rejse mig, så jeg urinerede i en tom flaske. Så tænkte jeg pludselig 'jeg har aldrig smagt mit eget pis', og så drak jeg lidt af det. Det så fuldstændigt ud som Orvieto Classico og smagte af næsten ingenting."

Brian Eno, der især er kendt for sit samarbejde med David Bowie, Talking Heads og U2, har også fortalt om sine grunde til at forlade Roxy Music, som han i de tidlige 70'ere dannede sammen med Bryan Ferry. Det skyldtes nemlig ikke bare, at han og frontfiguren Bryan Ferry var ved at vokse i hver sin retning, men også at Eno under en koncert i 1973 tog sig selv i at stå og tænke på sit vasketøj.

"At jeg stod på scenen og spekulerede på, hvornår jeg skulle vaske mit tøj, var medvirkende til at jeg forlod gruppen. I det øjeblik konkluderede jeg, at jeg ikke burde være til stede, hvis ikke jeg var til stede."

Eno har i de senere år igen fundet sammen med Ferry og bekræftede for nylig, at han vil medvirke hos Roxy Music i indspilningerne til gruppens nye studiealbum.

ANNONCE