Nyhed

Alternativ hiphop fra dälek i Aarhus

Den amerikanske trio spiller på Musikcaféen på onsdag

dälek er ikke stereotyp hiphop på nogen måde. New Jersey-trioen handler godt nok om rytmer og rim, men de tør tage musikalske chancer, er ikke bange for at udfordre lytteren, og de afskyer bling, som var det fanden selv. At dälek har scoret en kontrakt med Mike Pattons Ipecac-label og har indspillet musik sammen med folk som Kid606 og de tyske Krautrock-guder Faust siger også en hel del om deres integritet og den respekt, de nyder i musikmiljøet.

Det er sjældent, at der bliver hentet den slags grupper til Dannevang, men det er lykkedes koncert-arrangørerne LJUD at lokke dälek til Århus, hvor de spiller på Musikcaféen på onsdag, 15. juni, og der bliver mulighed for at opleve trioens spændende, tunge og intense blanding af hiphop, støjrock og industrial på egne ører.

Arrangementet koster 70 kroner, starter kl. 20.30 og der er support fra en-mands-projektet Oddateee, som ligeledes er fra USA, har en tilsvarende åben tilgang til hiphop-genren som dälek og endda har arbejdet sammen med dem ved enkelte lejligheder. Oddateee har ligeledes mænget sig med El-P og det nu hedengangne Anti-Pop Consortium gennem årene, så det burde være værd at møde tidligt op til koncerten.

dälek på nettet
Oddateee på nettet

LJUD på nettet