Nyhed

Fantômas næsten klar til Roskilde

Den bizarre amerikanske supergruppe i fin form - dog uden Dave Lombardo

Roskilde Festivalen 2005 står blandt andet i Mike Pattons navn. Den tidligere Faith No More-sanger optræder på festivalen hele fire gange i tre duo-konstellationer og med supergruppen Fantômas, som i aftes gav koncert på The Forum i London.

GAFFA var til stede og kan berette, at Fantômas så småt er klar til Roskilde, selvom deres timelange sæt godt nok indeholdt to - af Patton omtalte - fuck ups, der primært skyldtes, at gruppen på denne tour arbejder med en midlertidig trommeslager, da deres vanlige tøndebanker Dave Lombardo i øjeblikket er på tour med Slayer. Den nye fyr hedder Terry Bozzio og har tidligere spillet med navne som Frank Zappa, Herbie Hancock og Duran Duran - og taget i betragtning, hvor rytmisk kompleks Fantômas' musik er, gjorde han det faktisk overraskende godt.

Koncerten bød på et bizart og eklektisk musikalsk trip, og det var en fryd at se et band spille så kompliceret musik helt koncentreret og (foruden de to fuck ups) med overlegen præcision.


Fantômas spiller på Roskilde Festivalen lørdag den 2. juli kl. 1600 på Arena scenen, og har man mod på en lidt anderledes og spændende oplevelse, er koncerten et must. Overtegnede har i hvert fald aldrig set noget lignende live.

Husk også at Mike Patton optræder i følgende andre konstellationer på Roskilde:

Maldoror (med den japanske noise-gud Merzbow):
Fredag aften kl. 0200 på Odeon


Patton/Rahzel (med den tidligere beatboxer fra The Roots):
Lørdag aften kl. 2300 på Odeon

Kaada/Patton (med John Erik Kaada fra Cloroform):
Søndag aften kl. 2000 på Pavilion


Læs anmeldelsen af Fantômas' London-show her!

Mere info om Roskilde Festivalen

ANNONCE