Nyhed

SPOT 11: Rock i billeder og vand

Rock-fotograf Martin Dam Kristensens billeder udstilles som vandkunst på årets SPOT-festival

Billede: Michael Ersted

På vej fra en koncert til en anden – eller måske på vej hjem fra dagens sidste af slagsen – fanges blikket pludselig af noget. Og da tilsyneladende helt ædru mennesker også standser op, er der ikke tale om en hallucination, når man pludselig synes, der er liv i springvandet foran Musikhuset.

Den ene musiker efter den anden dukker pludselig op i det rindende vand, og man standser uværgerligt op for at kigge efter en gang eller to ekstra. Michael Stipe fra R.E.M – eller noget, der ligner – dukker pludselig op, og det samme gør Tina Dickow. Ikke i virkeligheden, altså, men inde i al vandpjaskeriet.


Man kigger fortvivlet i sit SPOT-program og konstaterer, at det altså først er i morgen, at Bikstok Røgsystem spiller. Så det er altså ikke fordi der er nogen, der har proppet mere moderne tobak i musikken end tilladt. Og forklaringen er da også enkel.

Det er nemlig fotografier, taget af en af landets fremmeste musiker-fotografer, Martin Dam Kristensen, der projiceres op på det rindende vand. Har man ikke været der selv, kan det lyde lidt syret, men når man står der – sådan lige i øjeblikket – så er det fantastisk smukt og værd at dvæle ved i mere end blot et par minutter.


SPOT 11

ANNONCE