Nyhed

Rust lukket minimum en uge

Den københavnske rock- og natklub underdrejet efter skuddrama

Den københavnske rock- og natklub Rust på Nørrebro har besluttet at holde lukket mindst en uge efter det alvorlige skuddrama uden for klubben lørdag aften. På Rusts hjemmeside kan man læse følgende erklæring:

”Rust holder lukket i minimum en uge i respekt for den dræbte og åbner ikke, før sagens nærmere omstændigheder er klarlagt.

Tidligt lørdag aften kom en af Rusts nydanske dørmænd i voldsomt håndgemæng med en større gruppe nydanskere i Guldbergsgade uden for Rust med den dybt tragiske og ulykkelige udgang, at en ung mand blev dræbt og en anden såret efter brug af skydevåben. Episoden fandt sted uden for åbningstiden.

Hvad konflikten helt præcist drejede sig om, ved vi faktisk ikke. Vi kender ikke eventuelle motiver hos parterne og heller ikke de nærmere omstændigheder. Men brug af vold er uforeneligt med Rusts værdigrundlag og derfor er vi naturligvis også modstandere af enhver form for våbenbesiddelse.

Lige som mange andre musiksteder og natklubber i København har vi i det seneste år også mærket, at tonen ikke bare i nattelivet, men i storbyen som hele er blevet væsentligt hårdere. Mængden af vold, hvor våben er indblandet, er i vækst, og episoden lørdag er blot endnu et eksempel på, at situationen ikke er under kontrol.

Rust har for få måneder siden fejret sit 15 års jubilæum. I alle årene har det været vores målsætning at udfylde en plads i Københavns kulturliv og skabe rammerne for festlige oplevelser, hvor kvalitet, nærvær, kærlighed, tolerance og god atmosfære har været de vigtigste pejlemærker.

Uanset hvad den ulykkelige episode lørdag præcis handler om, føler vi ikke, at det er på sin plads at feste videre i voldens skygge. Vi sender vores tanker til de efterladte og de andre familier, der så brutalt kommer til at mærke konsekvenserne af den uforståelige episode.

Rust agter at indgå i åben dialog med alle, der ønsker, at det at gå i byen i København skal være en fredelig, positiv og sikker oplevelse. Vi ønsker at samarbejde med alle myndigheder om at få sagens omstændigheder klarlagt og ikke mindst få genskabt rammerne for, at Rust kan åbne hurtigst muligt i trygge rammer for gæster og medarbejdere.

Lige nu er det dog tid til eftertanke, sorg og medfølelse.

Ledelsen på Rust”

Koncerterne på Rust i denne uge er derfor også aflyst. Koncerten med Alex Puddu & The Butterfly Collectors er udsat til 3. september, og købte billetter hertil kan bruges til den nye dato eller refunderes, hvor de er købt. Hvad angår de øvrige koncerter, kendes eventuelle nye datoer endnu ikke.Rusts hjemmeside

ANNONCE