Nyhed

IFPI ironiserer over Skype-salg

Brancheorganisationen kommenterer den tidligere Kazaa-mands salg af Skype

I et nyhedsbrev fra Pladebranchen.nu kommenterer Jesper Bay fra IFPI i dag på Janus Friis' salg af rettighederne af Skype. Det er ikke selve salget af Skype, der virker ironisk på Bay, men nærmere at Friis tidligere stod bag fildelingstjenesten Kazaa, der hjalp brugerne til at dele copyright-beskyttede filer.

I nyhedsbrevet skriver Bay om salget af rettighederne til Skype: "Det kan godt forekomme en smule ironisk i betragtning af, at Janus Friis grundlagde sit forretningsimperium med etableringen af fildelingstjenesten KaZaa, der for nylig er blevet dømt ulovlig pga. virksomhedens manglende respekt for andres rettigheder. Janus Friis & Co. havde rettighederne til Skype. Både navnet, logoet og softwaren. Og det er disse rettigheder, der sammen med et gigantisk kundekartotek er de mange penge værd. Janus Friis slap klogeligt af med KaZaa i tide. Men at tale om en vis inkonsistens i forretningsmoralen må vist være en branche tilladt, som i KaZaas levetid skønnes at have tabt beløb i samme størrelsesorden, som dem, Janus Friis nu angiveligt har tjent på salget af Skype."

En lignende holdning er tidligere blevet fremført Johan Schlüter i Børsen, men det er nok tvivlsomt, hvor meget disse kommentarer vil påvirke Janus Friis, der sammen med sin partner og investorer hentede 24 milliarder kroner på handlen.

ANNONCE