Nyhed

Antifascistisk 1. maj

Tre københavnske politiske græsrodsorganisationer byder op til 1.maj fest i Fælledparken

Siden 1994 har Antifascistisk Aktion, Strictly Underground og Antifascist CultureClub afholdt Antifascistisk 1. maj i Fælledparken, Borgmester
Jensens Allé, bagved søen. Så går du rundt, og føler en vis væmmelse ved stærke mænd, der bestemmer og ensretter lidt for meget, kan det være, at du har en vaskeægte antifascist i maven. Hvis dette skulle være tilfældet, kan det være, at du skulle møde op i Fælledparken mandag den 1. maj - knytte næven over hovedet og erklære din solidaritet med arbejderen og de undertrykte verden over.

Antifascistisk 1. maj præsenterer på dagen svenske Looptroop, der med udgivelsen af deres 3. album cementerede deres indiskutable status som en af Skandinaviens bedste hiphop-grupper. Deres fanbase er enorm og trækker folk fra både punk, graffiti, reggae og det venstreorienterede aktivistmiljø.

Udover Looptroop er der 1. maj lagt vægt på de caribiske rytmer med to danske optrædener. Først fra københavnske Beatsters, der beskrives som et liveband, der primært spiller reggaeton, men også dancehall, hiphop og reggae. Dernæst spiller sound-systemet Rootsman Hi-Fi. Det består er tre dj's, der spiller en byge af plader med hård dancehall og dyb tung roots-reggae, imens de piller ved diverse lydeffekter og råber i mikrofonen.

Siden 1994 har op mod 10.000 mennesker hvert år mødtes med andre antifascister til en gang politisk rock, etnisk, hiphop eller reggaemusik. Antifascistisk 1.maj er kort sagt blevet en antifascistisk kulturinstitution. Og i år er ingen undtagelse…

Antifascistisk Aktion

Antifascist CultureClub

Strictly Underground

ANNONCE