Nyhed

Arthur Lee har leukæmi

Love-frontmanden er kræftsyg og uden sygeforsikring

I tresserne havde Arthur Lee og hans Love en af hovedrollerne i den pyskedeliske rock-bevægelse, der kom til at definere det døende årtis toneklang. Især 1967-udspillet ”Forever Changes” er et alment anerkendt mesterværk, der gerne finder vej til rockanmeldernes top 20 over alle tiders bedste album.

Siden fulgte op- og nedture for Lee, der havde problemer med at styre både sit misbrug og sit temperament. Men sangeren nåede at få et slags comeback med et genforenet Love på live-scenen, hvor han blandt andet lagde vejen forbi vores egen Roskilde Festival.

Nu lakker det måske mod enden for den kult-tilbedte Lee. Sangeren og sangskriveren har fået konstateret akut leukæmi og har netop gennemført en runde kemoterapi, fremgår det af en nylig pressemeddelelse fra booker Liz Garo.


Næste skridt i behandlingen er en benmarvs-transplantation og mere kemo, og for at gøre ondt værre mangler Lee den nødvendige sygeforsikring til at dække behandlingen. Garo og kompagni vil derfor forsøge at arrangere en velgørenhedskoncert for det syge ikon, hvor navne som Calexico, Cake og X er på tapetet.

ANNONCE