Nyhed

Jonas Bjerre udnævnt til zoo-protektor

The Zookeeper’s Boy skal som ambassadør for dyrehaven tiltrække det hippe internationale publikum

(Nedenstående nyhed var en aprilsnar!)

Jonas Bjerre kan i dag i et telefoninterview med GAFFA afsløre, at han senere på måneden til en ceremoni vil blive præsenteret som ambassadør for København Zoo. I øjeblikket er Hans Kongelige Højhed Prins Henrik eneste protektor for dyrehaven, der har omkring 3.300 dyr fordelt på 264 arter.

Idéen til udnævnelsen kom, efter at en ansat i København Zoo havde hørt sangen "The Zookeper's Boy" fra det seneste Mew-album, hvor Bjerre synger om både strudser og giraffer. Bandet har brugt billeder af ulve i pressematerialet til deres seneste album, der også indeholder sangene "The Circuitry Of The Wolf" og "Fox Cub", og har på tidligere album haft sange med titler som "She Spider" og "Panda". Denne tydelige fascination af dyr fik administrerende direktør Lars Lunding Andersen til at kontakte Jonas Bjerre for at tilbyde ham protektor-status for København Zoo.

- Efter den umiddelbare overraskelse havde fortaget sig, må jeg sige, at jeg blevet meget beæret, fortæller den glade frontmand. - Jeg har altid været dybt fascineret af dyr og har brugt mange timer på at se dokumentarudsendelser om alt fra skildpadder på Galapagos-øerne til mexicanske brøleaber, så at blive udnævnt som repræsentant for landets største zoologiske have er en kæmpe ære.

Med udnævnelsen som ambassadør følger blandt andet et bronzeskilt med sangerens navn og nye titel, der vil blive opsat hos en dyregruppe efter Jonas' eget valg, som han skal være speciel repræsentant for.

- Jeg har ikke haft så meget tid til at tænke over, hvilke dyr jeg helst vil have mit navn tilknyttet. Men nu er strudsen jo nævnt i teksten til "The Zookeeper's Boy", så dem læner jeg mig mest mod lige nu. De andre i bandet har også ofte sammenlignet min skyhed med strudsens tendens til at begrave hovedet i sandet, griner Bjerre.

Med titlen følger i første omgang ingen egentlige arbejdsopgaver. Men fra København Zoos side håber man naturligvis, at tilknytningen af en af landets mest omtalte sangere vil skabe interesse for den snart 150 år gamle have hos ungdommen.

Udnævnelsen kommer til at ske 17. april i København Zoo, samme dag, som "The Zookeper's Boy" udsendes som single i England.

 

Den officielle Mew-webside

ANNONCE