Nyhed

Temalørdag om CV. Jørgensen

Ny portrætfilm søger at vise nye sider af en af Danmarks største rockstjerner

En ny portrætfilm om CV. Jørgensen danner baggrunden for en temalørdag på DR2 om sangskriveren og sangeren, der gennem flere årtier er blevet sin egen genre i dansk rockmusik.

”CV Jørgensen – skygger og skønhed” forsøger at fastholde mennesket bag en kunstner, der er blevet den hjemlige rockscenes mest myte omspundne figur. Filmen er på én gang en kærlighedserklæring til hans værk og en skildring af den private person bag. Ambitionen har været komme ind og sidde med i den særlige C.V. Jørgensenske tilstand, som sangskriveren skaber sine sange i.

Filmen har meget nyt at fortælle. Også til folk, der mener at kende til og måske endda have stor viden om Carsten Valentin Jørgensen. Den indeholder tillige en række private optagelser fra både barndom, ungdom og karrierens første år.

C.V. Jørgensen har for længst efterladt sig et testamente i dansk rock og rocklyrik, som kun få, om nogen, af hans kolleger kan matche. Fra ”En stynet strejfer” over ”Tidens Tern” til de stærkt personlige tilstandserklæringer »Sjælland« og ”Fraklip Fra Det Fjerne”. Fra at være en af 70'ernes førende hjemlige rockrebeller over at statuere sig som 80'ernes skeptiske kommentator og moralist til at blive dette årtis måske væsentligste rockpoet i substans.

De sidste ti-femten år er C.V. Jørgensen gledet ud og ind af sit selvvalgte kunstnereksil. Stedet, hvor han går rundt om sig selv på udkig efter eget værd. ”C.V. Jørgensen – skygger og skønhed” har været inde og gå med på nogle af runderne. Filmen er dermed blevet et portræt af en kunstner, der forbeholder sig ret til det meste af tiden at sidde i skyggen, hvorfra han skriver sange om det store i det små, livet og døden samt tildragelserne indimellem. En skygge, hvorfra Carsten Valentin Jørgensen kaster lys over tilværelse og den menneskelige tilstand med stor skønhed.

Filmen er ubetinget 90 minutters instant CV og sendes lørdag 15. april på DR2.

ANNONCE