Nyhed

Vandt du Boot Camp Clik og Track72 i Vega?

Koncertbilletter med det amerikanske rapkollektiv og det danske hiphop-es blev kastet i grams

Det amerikanske rapkollektiv Boot Camp Clik alias Black Moon, Smif-N-Wessun, Sean Price & Heltah Skeltah gæster 29. april Store Vega i København til en dobbeltkoncert med danske Track72 featuring Percee P & Wildchild. Noget af en opstilling, der kalder på props, shoutouts og respekt, dér, og arrangørerne Soulkitchen & Scratch Entertainment kalder det da også “årets hiphop-koncert”. Og de har oven i købet været så flinke at donere en stor håndfuld billetter til udloddelse i en konkurrence på GAFFA.dk, så vi sagde tak og ilede med et spørgsmål nedenfor, men først lidt om Boot Camp Clik og Track72, med arrangørernes egne ord:

”Direkte fra Bucktown, bedre kendt som Brooklyn i New York kommer Boot Camp Clik, intet mindre end en hiphop-hær. Boot Camp er godt nok det amerikanske svar på en træningslejr, men supergruppen er milevidt fra den værnepligt, de danske jenser kommer ud for. Siden midten af halvfemserne har de stået for et bombardement af hits afsendt fra gadeplanet, Boot Camp Clik rapper fra.

”Let’s take a sec to think back”
– Buckshot fra nummeret “Crooklyn”


Boot Camp Clik brød først igennem i form af Black Moon, en trio bestående af rapperne Buckshot og 5 ft’er MC og DJ’en Evil D. Med albummet ”Enta Da Stage” fra 1993 var de sammen med blandt andre Wu-Tang og Notorious BIG med til redefinere lyden af New York-hiphop, samt skabe en modpol til den dengang dominerende west coast gangstarap. Efter Black Moon fulgte Smif-N-Wessun, der med superhittet ”Bucktown” sørgede for en landeplage i USA, og det efterfølgende album ”Da Shining” var en perfekt blanding af reggaeinspirerede samples og de mørke hiphop-beats, som vi kendte det fra Black Moon. Også Heltah Skeltah, en duo bestående af de to tårnhøje rappere Ruck og Rock, var med til at sætte Boot Camp Clik på landkortet med debutalbummet Nocturnal, der var en om muligt endnu mere dyster udgave af Bucktown-hiphop.

De fleste aktiviteter var stadig koncentreret om det fælles pladeselskab ”Duck Down”, men efter at have etableret sig som kollektiv begav de individuelle medlemmer af Boot Camp Clik sig ud på nye missioner. Andre grupper som Originoo Gunn Clappaz sluttede sig til, og Buckshot fra Black Moon udgav også et soloalbum. Producerne Evil D og Mr. Walt, kendt som Da Beatminerz, der står for mange af produktionerne i Boot Camp, udgav deres eget album ”Brace 4 Impak” på Rawkus med masser af gæsterappere, der undstregede det fantastiske i den på en gang hårde og beskidte men også meget melodiske lyd. Det var dog stadig, når Boot Camp Clik samledes, de fremstod stærkest.

2005 blev imidlertid året, hvor Boot Camp Clik igen fandt publikums helt store opmærksomhed. Først udgav Ruck, nu kendt under sit rigtige navn Sean Price, soloalbummet ”Monkey Barz”, der blev et kolossalt hit hos de hardcore hiphoppere. Herefter fulgte ”Chemestry”, et nyt soloalbum fra Buckshot, denne gang udelukkende produceret af 9th Wonder fra Little Brother, der med sine sjælfulde produktioner fandt netop den rigtige kemi med Buckshots melodisk flow. Og sidst på året udkom så nyt album fra Smif-N-Wessun, der fuldendte Boot Camp Cliks tretrinraket i tæppebombningen af hiphoplytterne.


”I’m coming with my Boot Camp Clik, yeah my troops bringing the ruckus!”
– Smif-N-Wessun fra nummeret “Let’s Git It On”

Når Boot Camp Clik, stiller sig på scenen i Store Vega, er det udelukkende med de femstjernede generaler i opstillinger. Det vil sige, vi kommer til at høre såvel Black Moon og Smif-N-Wessun som Heltah Skeltah både med solomateriale fra Ruck / Sean Price og de gamle hits med partneren Rock. Endelig er Starang Wondah fra hedengangne Originoo Gunn Clappaz også føjet til. Der er altså i den grad dømt ordkrig fra Boot Camp Clik-styrkerne.

Track72
Udover Boot Camp Clik kan man opleve Track72 – bedre kendt som Tue Track fra Malk De Koijn, en af Danmarks allerbedste producere, både når det kommer til eksperimenterende musik, men også rendyrket hiphop. Han medtager selvfølgelig de musikalske legekammerater fra Booty Cologne: trommeslageren Stunn Gunn og keyboardmesteren Abdullah S., men han har også et par rappende overraskelser i ærmet. Til showet kommer nemlig både Wildchild, den skæve og opfindsomme west coast rapper fra Loot Pack, og Percee P, en legendarisk punchline-rapper fra Bronx, New York, der med et halsbrækkende flow nok skal imponere på sin første optræden i Danmark.


Der skulle således ikke være megen tvivl tilbage om, hvor stor en milepæl det bliver, når tropperne fra Boot Camp Clik og Track72 indtager Store Vega d. 29. april. Godt nok er det årsdagen for L.A.-optøjerne i 1992, men denne aften bliver der kun kæmpet for det allerbedste hiphoppen har at byde på, når det kommer til ordkrig med fantastisk lydtæppe.”

Og nu til konkurrencen:
Du kunne altså være en af de heldige, der hver vandt to billetter til denne veritable hiphop-eksplosion. Alt, du skulle gøre, var at svare rigtigt på nedenstående spørgsmål. Og svaret er: Smith & Wesson (svaret "Smith and Wesson" blev også godkendt.)

De heldige vindere, der har fået besked, er som følger. Tillykke!
Lasse Jensen
2300 København S


Jonas Fauerholdt Lind
2200 Kbh N

Camilla Bøcher Roesen
1719 København V

Rasmus Skov
5000 Odense C


Christopher Witzke
2200 Købenahvn N

Boot Camp Cliks hjemmeside


Track72's hjemmeside

ANNONCE