Nyhed

Debat om dansk musik fortsætter

Senest har ROSAs leder Gunnar Madsen udtalt sig i sagen

GAFFA bragte den 1. dec nyheden om en heftig debat imellem blandt andre Politikens rockanmelder Erik Jensen og MyMusic.dk's Martin Buck.

Debatten eskalerede for alvor, da Politiken bragte en artikel af Erik Jensen, hvori han i bedste gonzo-stil rapporterer fra en musikjournalists stressede hverdag. Ifølge Jensen bliver musikskribenter til stor frustration bombarderet med amatørers cd-udgivelser af tvivlsom kvalitet som aldrig før.

Artiklen førte til en større debat om, hvorvidt dagbladenes dækning af kulturstoffet er tidssvarende.

Martin Buck blandede sig i debatten og anklagede Politiken for ikke at inddrage de digitale medier i deres arbejde:
"Som abonnent på Politiken har jeg i snart et halvt år slået op i Sektion 2 og kun set sporadiske henvisninger til blogs og hjemmesider. En revolution er i gang, og forbrugeren tager uvidende side med de store pladeselskaber, fordi aviser som Politiken ikke forstår, hvad der sker i den digitale distribution."

I en udtalelse på ROSAs hjemmeside udtaler leder Gunnar Madsen sig nu i sagen og siger blandt andet:
"For journalisten gælder det vel blot om, på daglig basis, at være tilstrækkelig tæt på sit kunstområde for at kunne skelne skidt fra kanel. Det er at rette smed for bager, hvis man tror, at det er mængden af udtryk, der hindrer én i at se de store kvaliteter."

"Hvis man vil være i front, når det gælder om at spotte nye talenter, må man ganske enkelt bruge tid på at dyrke informationsnetværk i relation til de mange forskellige musikmiljøer, der findes på alle niveauer."

ANNONCE