Nyhed

Hits ejes snart af os alle

Om kun et års tid mister Cliff Richard højst sandsynligt rettighederne til sit megahit "Move It" fra 1958

I England udløber copyrighten på en musikfremførelse efter 50 år. Dvs. at de første sange begået af Cliff Richard (billedet), The Beatles og Rolling Stones kan udgives og videredistribueres af alle (uden at hente tilladelse hos pladeselskabet) i henholdsvis 2012 og 2013. Og som beskrevet ovenfor har Sir Cliff kun "ejerfornemmelser" for en del af sine sange et års tid endnu.

I et sidste desperat forsøg på at bevare en indtægtskilde har den engelske musikindustri på vegne af navne som f.eks. The Beatles, The Rolling Stones og Cliff Richard, foreslået at copyright på musikfremførelse forlænges fra 50 til 95 år. Det eneste andet sted i verden, hvor copyrighten er på 95 år, er USA.

Den kommision, der skal vurdere sagen, er ikke tilhængere af forslaget, så chancen for, at den engelske copyright bliver forlænget, er altså ikke stor. Det betyder formentlig, at Cliff Richard skal forberede sig på at finde månedslønnen andetsteds. Komponister har dog rettigheder til deres sange i 70 år efter deres død, så Jagger/Richards og McCartney med flere skulle have sikret pensionen. Det er straks være med Sir Cliff, der ikke selv skriver sine sange.

ANNONCE