Nyhed

A.P. Møller i clinch med Riffelsyndikatet

Det danske band A. P. Møller Band/Riffelsyndikatet sætter grå hår i hovedet på Danmarks største virksomhed

Det energiske dansksprogede rockband A. P. Møller Band har efter pres fra det enorme selskab valgt at opgive deres bandtitel, for som det hedder i pressemeddelelsen, er bandet ikke ”i tvivl om at A.P. Møller-koncernen har den juridiske ret til navnet, og de midler, der skal til for at beholde retten.” Men det er nok tvivlsomt, om den store koncern vil blive mere begejstret for bandets nye navn.

Bandet, der har eksisteret i hele 17 år, har nemlig besluttet sig for eftertiden at kalde sig selv for Riffelsyndikatet efter den fabrik, der under anden verdenskrig producerede våben til tyskerne med A.P. Møller som storaktionær.

Riffelsyndikatet – eller Dansk Industri Syndikat, som fabrikken officielt hed – er i efterkrigstiden blevet kendt for sin skruppelløse måde at profitere på krigen på. Fabrikken tog således selv initiativ til samhandlen med tyskerne og leverede tilsyneladende uden nogen moralske skrupler våben i stor stil til den tyske hær.

Riffelsyndikatet modtog efter krigen en kendelse for værnemageri og måtte tilbagebetale, hvad der i dag ville svare til 90 millioner kroner af, hvad de havde tjent på handlen med tyskerne.

Så mangler vi bare at se, hvad de høje herrer har at sige til dette elegante navneskifte.

Bandets hjemmeside!

ANNONCE