Nyhed

Anden springer ud som rapper

Ny single ”FAQ” ude i dag, debutalbum ”Soevnloes” på gaden 13. februar. Eksklusivt interview i GAFFA februar.

”Terkel I Knibe”, ”Simon”, ”Tal For Dig Selv”, ”Jul På Vesterbro” ... stand-up-komikeren og multikunstneren Anders Matthesen alias Anden kan det hele - og nu springer han så ud som rapper.

Mandag den 13. februar udkommer Andens debutalbum ”Soevnloes”, og fra i dag vil man kunne høre første singleudspil i radioen. Første single hedder ”FAQ”, er produceret af Troo.l.s. og Rune Rask fra Tabu Records og har nye vokaler af Kirsten Siggaard.

Stilen på ”Sovenloes” er ikke sådan at proppe i en kasse, men Anden er meget inspireret af dansk håndspillet old-school-rap såsom MC Einar og Østkyst Hustlers. Og teksterne handler ifølge Andens pladeselskab ArtPeople om ”at fylde 30, have stress, opleve søvnløshed, liderlighed, ligegyldighed og tømmermænd. Og alt det ind i mellem. Og det er ikke for børn!”

Musikken på albummet er komponeret af Anden og produceret af Bossy Bo (eks-Østkyst Hustlers). To numre er produceret af Troo.l.s og Rune Rask fra Tabu Records, og ét nummer er produceret af Madness 4 Real (alias Den Gale Pose).

I GAFFA februar, der udkommer den anden i anden (no pun intended, som englænderne siger) kan du læse et stort og nærgående interview med Anden - et af de eneste, han giver i forbindelse med det nye album. Her kan du blandt andet læse, at Anden faktisk rappede meget som teenager og satsede på en karriere som rapper, inden han blev stand-up-komiker.

Andens hjemmeside

ANNONCE