Nyhed

Carlas på vej med debutalbum

Endnu et orkester med dansksprogede tekster med bid og vid er undervejs med cd

Hvis du har været til en af koncerterne på Klondykes forårsturné i år eller til en af Peter Sommers koncerter sidste forår, er der stor sandsynlighed for, at du har hørt Carlas. Kvartetten har nemlig været opvarmning på begge turnéer, og ganske som Sommer og Klondyke er de leveringsdygtige i melodiske, tidløse sange med dansksprogede tekster med bid og vid – noget, der har fået armene i vejret ude på spillestederne, og run på salget af gruppens selvudgivne ep.

Nu har Carlas så underskrevet en pladekontrakt, oven i købet med den danske afdeling af multinationale Warner, og 18. september udkommer så deres debutalbum ”Pære Dansk”. Singleforløberen ”Kaptajn Amerika” blev allerede grundlovsdag sat til salg på en række danske downloadings-sites, og at det lige blev den 5. juni, var ikke helt tilfældigt, for sangen er en kras kritik af en vis cowboy fra Texas, der på mystisk vis er endt i Det Hvide Hus, og hans stort set ukritiske fans i regeringskontorerne i en lang række lande, også vor hjemlige andedam.

Carlas består af sangeren og sangskriveren Jacob Karim, der har en fortid som guitarist i det engelsksprogede orkester Girlfriend, som udgav to album i henholdsvis 2001 og 2004, og tre andre musikere, der har spillet sammen i bandet Fiber. Og gruppen er opkaldt efter Jacob Karims datter.

Af andre sange på ”Pære Dansk” kan nævnes ”Husk Nu”, der blandt andet indeholder følgende bevingede ord: ”Den her sang er til dig / Det var alt, jeg lige havde / Den bliver aldrig et Movie Klip-hit / Til gengæld bliver den aldrig så lam / Som Johnny Deluxe og hans ponysang”. Og også Dansk Folkepartis Louise Frevert har fået en sang med på vejen...

Carlas kan i øvrigt opleves live på Rust i København førstkommende lørdag, den 15. juli klokken 21.

Carlas' hjemmeside

ANNONCE