Nyhed

Fem danske navne til Popkomm

Outlandish, PowerSolo, Infernal, Teitur og Spleen United spiller til dansk aften i Berlin

Sidste år spillede blandt andet Kashmir og Nephew med stor succes til arrangementet Denmark@Popkomm, hvilket er en succes Music Export Denmark (MXD) vil forsøge at gentage til september til den årlige Popkomm Festival i Berlin.

Igen i år er det spillestedet Postbahnhof i Berlin, der lægger scener til danskeraftenen, hvor man i år vil kunne opleve et ganske bredt udsnit af dansk musik. Der er nemlig mulighed for at opleve Outlandish, der tidligere har haft pæn succes i det tyske, PowerSolo, der bestemt ikke er ubekendte med at turnere syd for grænsen og som udsender deres seneste album i Tyskland til august, og Infernal, der fortsat ligger top tyve i England med "From Paris To Berlin".

De får følgeskab af færøske Teitur, der i næste uge skal spille både i Spanien og Frankrig inden han tager hul på en USA-turné, og Spleen United, der efter en kritikerrost optræden på Roskilde Festival i august skal spille sammen med Mew, Massive Attack samt til festivaler i Slesvig og Skanderborg.

I en pressemeddelelse fortæller leder af MXD, Kristian Riis, at "festivalens ledelse anså sidste års danske aften for at være en af de mest vellykkede under hele 2005-programmet, og har af samme grund lovet os at sætte ekstra fokus på den danske aften i år – bl.a. via nyhedsmails og anden foromtale".

Men de fem danske navne, der skal optræde på Postbahnhof bliver næppe de eneste danske indslag på festivalen. Sidste år spillede mere end femten danske navne på den tyske branchefestival, og det forventes at der ville blive offentliggjort yderligere en række danske navne i nærmeste fremtid.

Popkomm afvikles 20. - 22. september på en lang række spillesteder i Berlin samt i messecentret Messedamm, hvor der sidste år var omkring 800 udstillere fra 48 forskellige lande og omkring 15.000 besøgende.

Popkomm 2006

MXD

ANNONCE