Nyhed

Mellemøstlig spændvidde på festival

Cheb Mami og Sussan Deyhim åbner Images of the Middle East den 12. og 13. august.

Når Images of the Middle East åbner den 12. august, bliver det med to vægtige navne inden for verdensmusikken på plakaten. Cheb Mami aflægger Store Vega festligt besøg i raï-musikkens navn, mens Sussan Deyhim (billedet) den 13. indtager Kaleidoskop K2 (Kanonhallen) med sin mere avantgardistiske performance. Herved sammenstiller festivalen den populære og folkelige stjerne Mami med den mere eksperimenterende Deyhim, for at markere Mellemøstens store spændvidde og mangfoldighed.

Når algeriske Cheb Mami udgiver sit tiende album Layali i august, markerer det en karriere, der har strakt sig over mere end tyve år. Den raï-musik, som Mami er kendt og elsket for, har bl.a. ført til en gæsteoptræden hos Sting (på hittet "Desert Rose"), og den er en konstant påmindelse om at Europa og Nordafrika har en intim, fælles historie på godt og ondt.

Sussan Deyhim er noget så sjældent som en kvindelig, iransk avantgardekunstner, der har spillet med de største navne på internationalt plan. Med en optræden, der trækker på både sang og visuel performance, gør hun sig altid bemærket på en scene. Deyhim har gennem tyve år været synonym med udforskende og udfordrende kunst, både som sangerinde og danser, og hun har arbejdet sammen med bl.a. Bill Laswell, Peter Gabriel og Bobby McFerrin.

Images of the Middle East er en multimedial festival, der arrangeres af Center for Kultur og Udvikling (CKU) med en lang række partnere. Den er den sjette Images-festival – de første fem var Images of Africa (1991, 1993, 1996), Images of the World (2000) og Images of Asia (2003). Festivalen åbner den 12. august, lukker igen den 20. september og præsenterer undervejs mellem 400 og 500 forfattere, musikere, dansere, skuespillere, fotografer, billedkunstnere og tænkere fra hele den mellemøstlige region. Images of the Middle East er landsdækkende og gæster København, Odense, Århus, Helsingør, Helsingborg, Hillerød, Roskilde, Ringsted, Vordingborg og Skive.

Mere information

ANNONCE