Nyhed

Nyt tiltag mod internetsiden allofmp3

Den danske pladebranche forsøger nu ad nye veje at lukke den russiske musiktjeneste

Det har vist sig meget svært for den internationale pladebranche at få stoppet den russiske musiktjeneste allofmp3, der som internetside udbyder mp3’ere og lignende til dumpingpriser, hvoraf overskuddet, ifølge pladeselskaberne, overhovedet ikke finder vej til hverken dem eller kunstnerne selv.

Til trods for at flere landes pladebrancher har sagsøgt tjenesten via nationale domstole, så vil dommene ikke kunne ramme internetsiden direkte, da allofmp3 har russisk adresse. Dommene skal snarere fastslå, at hjemmesiden er ulovlig, således at man kan bruge afgørelserne til at presse de russiske myndigheder til en lukning af siden.

Den danske pladebranche har dog nu tænkt sig at forsøge sig ad nye veje, rapporteres det i dag på dr.dk. Ifølge IFPIs (de danske pladeselskabers sammenslutning) advokat Jacob Plesner har branchen nu tænkt sig at forsøge at nedlægge fogedforbud mod de internetudbydere, der ikke frivilligt lukker for adgangen til allofmp3. Grundlaget for det ønskede forbud er, at de danske internetudbydere gennem bredbåndsforbindelser og lignende giver danske brugere adgang til en ulovlig informationsstrøm.

IFPI og Jacob Plesner håber, at fogedsagen vil udmunde i et forbud i løbet af et par uger.

IFPIs hjemmeside

ANNONCE