Nyhed

Billethajer i farvandet

Den udsolgte Roskilde Festival tiltrækker billethajer. Roskildes advokater har taget affære.

4000 kroner for en Roskilde-billet. Tjahh, hvis man er desperat nok – og det er der givetvis nogle, der er, da programmet på dette års festival-brag ifølge de fleste kommentatorer er noget af det bedste i mange år. Festivalen er udsolgt, men på en svensk hjemmeside tilbydes billetter til næsten tre gange den oprindelige pris.

Den svenske hjemmeside biljettshop.se blev i onsdags kontaktet af Roskilde Festivals advokater, der bad dem om at stoppe salget af de dyre billetter. ”Vi er meget kede af det. For os handler det om at lave en festival med en billet, der er så billig som muligt. Desuden deler vi ethvert overskud ud til gode formål. Derfor synes vi, at det er ekstra slemt i denne sammenhæng, at der er nogen, der forsøger at slå plat på det”, siger Esben Danielsen, der er talsmand for Roskilde Festival, til Ritzau.

Biljettshop.se har dog ingen planer om at indstille salget. De mener at de er i deres fulde ret til at købe og sælge billetter. En ret udstedt af den svenske regering. Direktøren Henrik Jonsson siger til Ekstrabladet: ”Vi er et registreret foretagende, der køber og sælger billetter. Hver gang vi sælger en billet, betaler vi moms af salget”. Det lille svenske internetfirma søger tilmed flere billetter, de kan købe og videresælge med mere end 100% profit.

ANNONCE