Nyhed

Billy Bragg vs. MySpace

Singer-songwriter mener, at det populære internet-community stjæler musik

Den socialistiske singer-songwriter Billy Bragg har under stor ståhej taget al musik af sin MySpace-side. En inspektion af brugerrettighederne på websitet har efterladt Bragg med en dårlig smag i munden, fortæller han på siden. ”Undskyld, her ikke er noget musik. Når en artist lægger indhold op (heriblandt sange), tilhører det MySpace (alias Rupert Murdoch), og de kan gøre med det hvad de vil, i hele verden, uden at betale artisten,” lyder beskeden.

Den præcise formulering på MySpace med hensyn til artisters rettigheder erklærer, at artister ved at lægge indhold op ”hereby grant to Myspace.com a non-exclusive, fully-paid and royalty-free, worldwide license (with the rights to sublicense through unlimited levels of sublicensees) to use, copy, modify, adapt, translate, publicly perform, publicly display, store, reproduce, transmit and distribute such content on and through the services.”

På overfladen er Braggs opsummering ganske retvisende, men MySpace-talsmand Jeff Berman bedyrer, at formuleringen kun er tænkt som rygdækning: ”Jura-snakken har skabt en del forvirring, og vi er for øjeblikket i gang med at revidere passagerne for at gøre det helt klart, at MySpace ikke ønsker at have licens til at gøre andet med en artists værker end at dele dem på den måde, artisten har til hensigt. Selvfølgelig ejer vi ikke deres musik og selvfølgelig gør vi ikke noget med det, de ikke vil have.”


ANNONCE