Nyhed

ABBA kommer på museum

Agneta, Björn, Benny og Anni-Frid har omsider sagt ja tak til idéen om et museum i Stockholm

Noget tyder på, at de gamle ABBA-medlemmer er lidt tunge at danse med. Der skulle et meganavn som Madonna til, før de tillod en af deres sange at blive samplet, og ifølge softpedia.com tog det den svenske eventarrangør Ulf Westman to år at få medlemmerne med på idéen om et ABBA-museum. Men nu er de klar, og museet ventes at åbne på et endnu ikke offentliggjort sted i Stockholm engang i 2008.

Ifølge Westman var det først og fremmest med tanke på deres fans, at de fire ABBA-medlemmer omsider sagde ja til idéen, og da de havde sagt ja, begyndte de ligefrem at samarbejde om projektet alle fire.

“Vi er beærede over, at nogle har følt sig kaldet til at forvalte vores musikalske arv. Vi tror, at det bliver et sjovt og swingende museum at besøge,” udtaler de fire ABBA-medlemmer i en pressemeddelelse. De to kvindelige medlemmer har ellers ført en lav profil på det seneste, om end Agnetha udgav et cover-album i 2004 - hendes første i 17 år. De to mandlige har haft anderledes travlt, blandt andet med den stærkt succesfulde musical “Mama Mia”, der opføres til april i Forum i København.

ABBA-medlemmerne fortæller videre i deres pressemeddelelse, at de vil donere originale kostumer og instrumenter, håndskrevne sangtekster, priser og “andre ting, vi kan komme på og finde”.

Ifølge Ulf Westman vil museet også komme til at rumme et optagestudie, hvor man kan indspille sin egen version af et ABBA-nummer og et interaktivt rum, hvor man kan føle sig “som på Wembley Stadion, hvor man ser ABBA sammen med 50.000 andre.”

ABBA er i øvrigt aktuelle med bokssættet “The Complete Studio Recordings”, hvor samtlige deres otte studiealbum er samlet inklusive B-sider, sammen med en bonus-cd med sjældenheder.

ANNONCE