Nyhed

Manga Metal i Pumpehuset

Japanske D'espairsRay spiller i aften i København

Japansk musik er ikke ligefrem noget vi herhjemme bliver oversvømmet med, og med undtagelse af nogle elektroniske navne og så Shonen Knife og Pizzicato Five, er der heller ikke mange, der med succes er kommet ud over landets grænser.

Men nu er der kommet en ny musikalsk genre i Japan, der allerede synes at tiltrække sig en del opmærksomhed hos de mange Manga-læsende europæere.

Genren hedder Visual Kei (hvilket vist kan oversættes med visuel rock) og har eksisteret siden 90'erne i Japan. Konceptet går ud på at kombinerede visuelle elementer med musikken på samme måde som vi herhjemme kender det fra folk som Marilyn Manson.

Det betyder at musikerne ofte klæder sig ud med rustninge, kimonoer eller skoleuniformer og blander det med læder og latex, så de faktisk kommer til at ligne figurer fra en Manga-tegneserie.

Et af de førende bands i genren er D'espairsRay, der blander gotisk og industrial-inspireret rock med et flamboyant udseende og japanske tekster i en noget særpræget pakke.

Bandet kan opleves i aften i Pumpehuset i København, og har man lyst til lige at tjekke bandet og musikkken ud først, så ligger der en del videoklip med gruppen på websiden YouTube.

Billetter til koncerten kan købes i døren i aften.

D'espairsRay på YouTube

ANNONCE