Nyhed

Ny Århus-festival slår stort brød op

Puls Festival planlægger 150 koncerter overalt i Århus 12. maj

GAFFA.dk har tidligere omtalt den århusianske Puls-festival kort. Nu nærmer festivalen sig, og arrangørerne præsenterede de nærmere detaljer ved et stort pressemøde i Århus mandag.

Et ganske pænt fremmøde af journalister og fotografer var indkaldt, blev samlet på en trækvogn og derefter trukket rundt i Århus centrum af en række af Puls-festivalens frivillige (i øvrigt et alt for overset fænomen inden for presseservicering, red.). Rundt om i butikker og på gadehjørner spillede den levende musik, og sådan bliver det også overalt i Århus midtby 12. maj næste år, fortæller Puls’ pr-kvinde Olga Witte.

– Festivalen skal sætte fokus på, støtte og udvikle det lokale musikliv, og derfor planlægger vi cirka 120-150 koncerter i hele Århus midtby hele dagen den 12. maj, fra tidlig morgen til midnat. Koncerterne skal finde sted på både spillesteder, i byrummet og på utraditionelle steder som eksempelvis i butikker. Musikken bliver udelukkende lokale musikere og alt fra den rendyrkede undergrund til etablerede navne som Steffen Brandt, Poul Krebs, Marie Frank og Per Chr. Frost, der alle har givet tilsagn om deres deltagelse.

Christian Dietrichsen, en af Puls’ bagmænd, fortsætter:
– Det er stort set alle byens spillesteder og musikarrangører og en lang række andre institutioner, der er gået sammen om Puls. Vi vil så opfordre musikerne til at indgå i utraditionelle konstellationer for at få dem til at udfordre sig selv og hinanden – og publikum. Vi mener, at legepladsen skal i centrum. Vi offentliggør i øvrigt ikke præcist, hvor eller hvornår de enkelte navne spiller for at skærpe publikums eventyrlyst.

Det’ gratis
Og hvad koster det så at overvære al denne musik? Ja, det er simpelthen gratis – og det betyder også, at alle implicerede musikere og arrangører arbejder gratis.

– Vi vil lave en festival for musikkens og ikke pengenes skyld, fortsætter en af Puls’ bagmænd, Christian Dietrichsen. – Vi er nok lidt mere hippie-agtige end de fleste andre musikarrangører. Vi ved ikke, om festivalen bliver en engangsforestilling, men det er i hvert fald meningen, at festivalen skal skabe grobund for nogle nye samarbejder, som kan munde ud i nye tiltag – alt fra eksempelvis en ny festival til en avis eller nogle radioprogrammer.

Søger stadig bands
Selvom alle implicerede arbejder gratis, betyder det dog ikke, at festivalen ikke har noget budget. Tværtimod er det planlagte budget på en million, da der er er store udgifter forbundet med at sætte de mange koncerter op utraditionelle steder, hvor der eksempelvis skal opstilles lydudstyr. Det går dog meget godt med at skaffe sponsorer, fortæller Christian Dietrichsen:

– Vi har lige fået en check på 50.000 fra Danske Bank, og også Århus Cityforening bakker op om festivalen, så vi er optimistiske.

Puls har endnu langtfra fundet alle de cirka 120-150 navne, der skal spille den 12. maj, så hvis du selv har et band og har lyst til at være med, skal du være velkommen til at sende en demo ind til Puls, Saltholmsgade 22, 8000 Århus. Ansøgningsfristen er 1. december. Puls understreger, at alle genrer er velkomne, men til gengæld kræver man et vist kvalitetsniveau.

Puls Festivals hjemmeside

ANNONCE