Nyhed

Klaus Lynggaard udgiver anmeldelser i bogform

Informations mangeårige rockskribent samler højdepunkter fra spalterne

Det kan synes en anelse selvhøjtideligt for en anmelder at udgive en samling af sine anmeldelser og artikler i bogform, oven i købet i forbindelse med sin 50-års fødselsdag, men det er ikke desto mindre det, Informations mangeårige rockanmelder Klaus Lynggaard nu gør – og det er da også angiveligt på opfordring fra avisen og dens forlag.

Nærmere betegnet er der tale om en samling af plade- og koncertanmeldelser, klummer, essays, portrætter og nekrologer fra Information i perioden 1992-2006, kronologisk samlet. Dermed får vi anmeldelser af navne som Love Shop, Nirvana, Tim Christensen, Bob Dylan og Johnny Cash, artikler om grunge-scenen, dansk punk og rockens seniorgeneration, nekrologer over Joey Ramone, Joe Strummer og Midtfyns Festival, Lynggaards personlige sangkanon og meget, meget, mere. Dertil et længere interview med manden.

Og hvis man kender Lynggaards skriverier i forvejen, kommer bogen da heller ikke som den store overraskelse. Han har i forvejen udgivet såvel skøn- som faglitteratur, og hans anmeldelser og artikler i Information har som regel en vis længde og er dermed velegnet til at blive transformeret til kapitler i en bog. Og så er han anerkendt som en af de tungere drenge herhjemme, når det gælder musikviden og skrivetalent.


Bogen udkom i fredags den 15. september på Lynggaards 50-års fødselsdag.

Læs GAFFAs anmeldelse af bogen


ANNONCE