Nyhed

Led Zeppelin habile i London – men lidt stive

GAFFAs anmelder uddeler fire stjerner til de gendannede giganter

Led Zeppelin holdt mandag den 10. december deres meget omtalte koncert for at hylde den afdøde Atlantic Records-stifter Ahmet Ertegun. GAFFA havde anmelder Kamille Lindholm på pletten. Og hun var forholdsvis tilfreds – men heller ikke mere.

Kamille Lindholm skriver blandt andet: ”Koncerten blev sparket i gang med ”Good Times Bad Times”. Allerede fra introen blev slået an, var man ikke i tvivl om, at sammenspillet fungerer mellem de fire musikere. Det bluesinspirerede nummer swingede i takt med velkendte riff fra den legendariske guitarist Jimmy Page.”

Hun fortsætter:
”Robert Plants store, lidt hæse og skingre stemme lød, som da han var yngre. Dog var hans sceneshow noget mere underspillet og tilbagetrukket end i bandets storhedstid, hvilket formodentlig skyldes hans høje alder (62 år). På bas og keyboard sad mesteren John Paul Jones og styrede instrumenterne med sin tilbagelænede facon og professionalisme.”

Herefter drypper GAFFAs anmelder dog lidt malurt i bægeret, idet hun skriver følgende om trommeslager Jason Bonham, som erstattede faderen John Bonham, der døde i 1980: ”Jason har den samme trommestyrke i sine slag som sin far, men magien og evnen til at improvisere synes at mangle. Jason kæmpede en brav, men uretfærdig kamp, da han aldrig vil kunne træde i faderens sted.”

Heller ikke visuelt kunne Led Zeppelin leve op til fordums storhed, og Kamille Lindholm konkluderer følgende i sin anmeldelse: ”Gensynet med bandet er en tankevækkende oplevelse. På det intellektuelle plan lever de op til ens forventninger, men følelserne har svært ved at abstrahere fra, at John Bonham mangler, og at det rent visuelt ikke længere er, som det var. Det sætter spørgsmålstegn ved, om disse fantastiske ikoner skal spille koncerter 30 år efter, at de er opløst, eller om minderne og magien er vigtigere at bibeholde.”

Læs hele anmeldelsen af London-koncerten

ANNONCE