Nyhed

The Beautiful South gået i opløsning

Efter næsten 20 år sammen takker et af Englands fineste poporkestre af

The Beautiful South blev dannet i 1988 af de to tidligere The Housemartins-medlemmer, Paul Heaton og Dave Hemingway, og debuterede året efter med albummet "Welcome to the Beautiful South". Siden da har gruppen udsendt hele 11 album, senest "Superbi" fra 2006. Men nu er det altså endegyldigt slut.

Bandet, der har holdt et konstant højt niveau karrieren igennem, og har leveret det ene popalbum af høj kvalitet efter det andet, skriver på humoristisk vis i en pressemeddelelse, at årsagen til bruddet er for stor "musikalsk enighed" medlemmerne imellem.

The Beautiful Souths karakteristisk bløde og melankolske coutrypop-lyd var kendetegnet ved mødet mellem sangskriver og forsanger Paul Heatons vokal og et kvindeligt modspil ved først Briana Corrigan og senere Alison Wheeler. Blandt gruppen største hits finder man "Song For Whoever", "A Little Time", "Rotterdam" og "Perfect 10".


En medvirkende årsag til bruddet kan være, at forsanger Paul Heaton muligvis er blevet tilbudt en pladekontrakt, og fremover vil forfølge en solokarriere. Heaton har tidligere forsøgt sig solo under navnet Biscuit Boy, men de færreste indså, hvem der var bagmand, hvorfor succesen udeblev. Rygter mener at vide, at Heaton allerede skulle være klar med et album til efteråret.

ANNONCE