Nyhed

25 kvæstet ved koncertulykke i Sverige

Gulvet brød pludselig sammen ved Mando Diao-koncert

En koncert med det svenske rockband Mando Diao i den nordsvenske by Umeå lørdag var tæt på at ende i en katastrofe, da gulvet pludselig brasede sammen, oplyser TV-Avisen. Der var mindst 800 tilskuere ved koncerten i byens operahus, hvor nogle gulvbjælker pludselig brød sammen og resulterede i et cirka ti kvadratmeter stort hul i gulvet. Stribevis af publikummer faldt to meter ned, og i alt 25 blev kørt på hospitalet. Adskillige brækkede arme og ben, men ingen kom dog alvorligere til skade. Årsagen til gulvbjælkernes pludselige sammenbrud kendes endnu ikke.

Ulykken giver uhyggelige associationer til andre koncertulykker som katastrofen på Roskilde Festival i 2000, hvor ni unge mænd blev trampet ihjel under Pearl Jams koncert, og tragedien, da 98 mennesker brændte ihjel i februar 2003 ved en koncert på Rhode Island med det amerikanske band Great White, da noget scenefyrværkeri antændte spillestedet. Denne gang slap koncertgæster og band dog som nævnt med skrækken.

Mando Diao er endnu forholdsvis ukendte herhjemme, men de har stor succes i hjemlandet, og også England har taget godt imod deres britpop-inspirerede musik. Sidste søndag kunne man desuden opleve dem ved åbningsfesten ved den stort anlagte Midem-musikbranchemesse i Cannes.

Mando Diaos hjemmeside

ANNONCE