Nyhed

80'erne kommer til Esbjerg

Nena, Jimmy Somerville, Alphaville og One Two er blandt hovednavnene til Esbjerg Firser Rock Festival

Esbjerg Rock Festival præsenterede i dag programmet til sommeren Firser Festival, der afvikles i Esbjerg 16. juni.

På programmet finder man Nena, One-Two, Alphaville, Jimmy Somerville, Belinda Carlisle, Rocazino, Midge Ure og T-Pau og 80’er-dj’s som Joakim Hediger, Lille Lars, Philip Lundsgaard og Dan Rachlin. Og ingen 80'er-festival uden Jørgen de Mylius, der naturligvis er konferencier.

I modsætning til flere af navnene på plakaten, så har hovednavnet Nena faktisk aldrig været væk fra popscenen. Hun har naturligvis ikke i de senere år haft samme succes som midt-80'erne, hvor sange som "Irgendwie, Irgendwo, Irgendwann", "Rette Mich" og naturligvis "99 Luftballons" var store hits.


Men hun har dog altid haft en stabil karriere i Tyskland, og i de senere år har hun faktisk fået et ganske stort comeback. Eksempelvis gik hendes duet med Kim Wilde på "Anyplace, Anywhere, Anytime" top fem i en række europæiske lande i 2003, og singlen "Liebe Ist" fra hendes seneste album gik nummer et og albummet gik nummer to i Tyskland.

Tyske Alphaville har faktisk også udsendt plader og turneret, siden de fik deres gennembrud, men de har aldrig rigtig udsendt noget, der kunne matche singlerne "Big In Japan", "Sounds Like A Melody" og "Forever Young" fra debutpladen.

De resterende bands havde også masser af hits i 80'erne, så har man stadig sit læderslips og sin hvide blazer, er det bare om at få dem fundet frem.


Esbjerg Firser Rock Festival afvikles 16. juni, og billetter er allerede til salg via Billetnet og GAFFA Billet.

80'er festival


Køb billet via GAFFA Billet

ANNONCE