Nyhed

Dansk lydkunstner på amerikansk festival

Et værk af Martin Stig Andersen fremføres sammen med værker af Stockhausen og Brian Eno i San Francisco

Den danske komponist Martin Stig Andersen har siden 2005 været støttet af Kunstfonden og skal nu for anden gang på tre år deltage i den internationale San Francisco Tape Music Festival 2007.

Martin Stig Andersen har fået udtaget sit værk "Rabbit at the Airport" til festivalen, der finder sted fra den 26. til den 28. januar, og som er en af USA's mest fremtrædende inden for den elektroakustiske musik.

Den danske komponist er kendt for sine "eksperimenterende kompositioner, hvor han slører den egentlige lydkilde og får lytteren til selv at skabe imaginære kilder til det hørte".

Dette gør sig også gældende for værket "Rabbit at the Airport", der omfatter fem delproduktioner, som inkluderer musik og grafik på vinyl, og det er første del, der kan opleves på festivalen. Værket realiseres over en toårig periode med første udgivelse i maj 2007, og på festivalen vil det blive opført på et 16-kanals "state-of-the-art" surround sound-anlæg i et mørklagt teater (ODC Theater).

Festivalen byder desuden på noget så sjældent som en opførelse af Stockhausens stort anlagte "Hymnen" (1967) og en verdenspremiere på musik af Brian Eno.

ANNONCE