Nyhed

Outlandish forstår ikke kritik

Dansk Folkeparti har kritiseret trioen for deres medvirken i en islamkonference og kræver nu boykot

I december måned var Isam og Waqas fra Outlandish i Toronto til konferencen Reviving The Islamic Spirit 2006, hvilket ifølge Nyhedsavisen har fået Kenneth Kristensen fra Dansk Folkeparti til at opfordre til en boykot af gruppen.

Kristensen hævder at konferencen var arrangeret af en række yderligt-gående islamister, men dette syn er Outlandish ikke enige i.

I et indlæg på deres webside forklarer de, at dette var femte udgave af konferencen, og at man blandt de inviterede talere fandt den jødiske rabbiner Michael Lerner, Hamza Yusuf, der har været rådgiver for både den amerikanske regering og Tony Blair samt den prisbelønnede engelske journalist Robert Fisk.

Outlandish betegner konferencen som "en fredelig muslimsk konvention, hvis hovedmål er et skabe integration og fredelig sameksistens imellem muslimer og ikke-muslimer i Nordamerika generelt".

Gruppen stiller sig derfor uforstående over for de anklager, der er blevet fremsat og tager desuden på det skarpeste afstand fra "de anklager, der har været om, at vi på nogen måde skulle støtte eller opfordre til had og vold mod jøder og homoseksuelle!"

Gruppens udtalelser bakkes op af mellemøstforsker og lektor Torben Ruberg Rasmussen fra Syddansk Universitet. I følge ham er der ingen grund til at fordømme arrangementet og siger til Nyhedsavisen, at han mener, at Outlandish repræsenterer en positiv del af islam, der forsøger at kombinere den vestlige levevis og den muslimske tro.

ANNONCE