Nyhed

Usignet band på den engelske top 40

Ukendte Koopa på vej til at skrive engelsk musikhistorie

Aldrig tidligere i engelsk musikhistorie er det lykkedes et usignet band at sikre sig en placering på den engelske single top 40. Men bandet Koopa fra Colchester tegner med singlen "Blag, Steal & Borrow" til at skrive engelsk musikhistorie. Ifølge rapporter er deres single nummer 17 på listen, inden sidste halvdel af ugen.

I England demokratiserede man ved årsskiftet reglerne for indlemmelse af singler på hitlisten, i et forsøg på at få større spredning blandt kunstnerne. De nye regler medfører, at alle former for salg af singler tæller, hvor det tidligere var begrænset til de største forhandleres statistik.

Det betyder, at alle bands, der sælger musik gennem godkendte forhandlere, nu er med i kapløbet om pladserne på hitlisterne, en udvikling, der passer de små navne godt:

"Du behøver ikke længere lade dig diktere af de store drenge på pladeselskaberne. Du kan udgive en sang, og har du en fanbase, der køber den, så kommer du på hitlisten. Det er fedt," lyder det således fra Koopas bassist Joe Murphy.

Koopa på MySpace
Den engelske single top 40
ANNONCE