Nyhed

Allofmp3.com lukket

Slut fest for den berygtede russiske udbyder af digitale downloads

Musikken var ualmindeligt billig hos Allofmp3.com, der brystede sig af at være den næststørste udbyder af musikalske downloads, kun overgået af iTunes.

Grunden til de billige priser var, at der blev set stort på ting som copyright og andre juridiske aspekter, som betød væsentligt mere for de pladeselskaber, der ivrigt lagde sagde an imod tjenesten. Allofmp3.com fastholdt, at tjenesten var lovlig under russisk lovgivning.

Men en sej kamp for pladebranchen er ovre, for nu er tjenesten blevet lukket ned. En afgørelse i retsopgøret fandt sted i oktober sidste år, men er altså først trådt i kraft nu.

Formanden for IFPI, John Kennedy, er naturligt nok henrykt: "Allofmp3.com brød loven, både i Rusland og internationalt, og snød kunstnerne ved at sælge musik, som der ingen ret var til at reproducere, til hele verden. Hvis dette er Allofmp3.com's endeligt, er det godt nyt."

Ifølge NME.com har folkene bag tjenesten, MediaServices, dog et nyt koncept parat, som hedder Mp3sparks.com. Det domæne er dog pt. lige så dødt som forgængerens.

ANNONCE