Nyhed

Dylan-film har premiere i dag

"I'm Not There" kan ses i danske biografer fra i aften

Den længeventede film om Bob Dylan, hvor seks forskellige skuespillere inklusive Richard Gere og Cate Blanchett spiller Dylan, har premiere i de danske biografer i dag.

GAFFA har set filmen og i en anmeldelse understreges det, at idéen om at lade seks forskellige karakterer illustrere de mange facetter af Dylans personlighed fungerer særdeles godt. Specielt Blanchetts portræt af sangskriveren fremhæves som noget helt specielt.

"Det er filmens centrale optræden, og Blanchett gengiver fremragende Dylan, som vi kender ham fra "Don't Look Back", der glor på os, som glor på ham som et dyr i zoo. Her hedder alle noget andet, og eksempelvis, når vi er i noget, der ligner New York, så passerer Jude selvfølgelig en silhuet af en Andy Warhol, og ligesom i Doors-filmen med Val Kilmer er vi til spacet fest i Factory-miljøet. Her leverer Stephen Malkmus fra hedengange Pavement toner, der er Velvet Underground uden at være det. Ligesom også Eddie Vedder er inde over, og Sonic Youth leverer titelsangen på et usædvanligt spændende soundtrack".

Filmen er instrueret af Todd Haynes ("Velvet Goldmine") og ud over de nævnte skuespillere optræder også Christian Bale, Marcus Carl Franklin, Heath Ledger og Ben Whishaw også som Bob Dylan.

Læs GAFFAs anmeldelse af

ANNONCE