Nyhed

Nephew vandt dansk MTV-award

Det blev Nephew, der blevet kåret som årets bedste danske band af seerne af MTV

Det blev Nephew, der løb med prisen som årets bedste danske band til MTV Awards 2008 i et år, hvor de ikke har udsendt et album, men har turneret mere end nogensinde.

GAFFA fangede Kristian Riis og Søren Arnholt, og sidstnævnte kunne fortælle, at de det sidste år havde spillet knap 40 koncerter, "hvilket er meget i Nephew-sammenhæng".

Højdepunktet for bandet på deres turné var koncerten på Roskilde Festival, der blev foreviget i en film, der vises i biografer i Århus og København denne weekend og efterfølgende udsendes på dvd.

Kristian Riis fortæller, at det nu er tid for bandet til "lige at trække vejret, klappe sig selv på skulderen og tage status".

Han fortæller desuden, at der ikke er planlagt flere koncerter eller indspilning, og at bandet ikke vil tage på en stor turné til næste år.

Bandet kunne desuden fortælle, at det var René Thalund, der havde været ankermand på både den visuelle side af Roskilde-koncerten og redigeringen af dvd'en, og at han havde brugt seks dage i København med en klipper for at det endelige produkt blev, som bandet gerne ville have det.

Så han har naturligvis set optagelser, men de andre to har endnu ikke set den færdige film. Arnholt beskrev koncerten som at være i en klokke og forklarede, at hvis bandet ikke smilede undervejs, var det, fordi de var yderst fokuserede.

Gruppen beskrev koncerten som en kæmpeoplevelse, og selv om de ikke selv kunne nyde den visuelle del af koncerten, så kunne de mærke, at det gav folk en meroplevelse.

Bandet var naturligvis glade for prisen, specielt fordi den kom, fordi deres fans har stemt på dem på MTV's webside, og det endnu engang understreger, at Nephew-fansene er der og er trofaste.

ANNONCE