Nyhed

Glastonbury-grundlægger dør, 58 år gammel

Arabella Spencer-Churchill, med-grundlægger af den legendariske festival er død, 58 år gammel

Arabella Spencer-Churchill var, foruden at være barnebarn af den engelske premierminister Winston Churchill, sammen med Michael Eavis en af grundlæggerne af den legendariske Glastonbury-festival, som afholdtes første gang i 1970.

Dengang kom omkring 1500 mennesker til Filton Farm, Glastonbury, og hørte blandt andre Marc Bolan. Prisen, inklusive mælk fra gården, var 1£.

Allerede året var publikumstallet steget til 12.000, og på plakaten var navne som Hawkwind, Traffic, Melanie, David Bowie, Joan Baez og Fairport Convention.

Resten er historie, fristes man til at sige. Med årene er festivalen blevet en institution og har gennem tiden præsentret en række af rockens største navne, ligesom den har givet adskillige opkommende bands deres ilddåb. I 2007 optrådte blandt andre Arctic Monkeys, Björk (billedet), The Killers, Iggy & The Stooges, Amy Winehouse, The Who og Chemical Brothers.

Arabella Spencer.Churchill, som døde natten til i går, var desuden grundlægger af velgørenheds-organisationen Children's World Charity.

"Hendes energi, vitalitet, stærke moralske sans og sociale ansvar har sikret hende en plads i vores festivalhistorie uden sidestykke", skriver Michael Eavis i en udtalelse på festivalens hjemmeside.

 

Besøg festivalens hjemmeside

ANNONCE