Nyhed

Kings Of Leon, Franz Ferdinand og Paul Weller til Benicàssim

Så har de første store navne meldt deres ankomst til den spanske festival

Her på GAFFA holder vi meget af den spanske festival Benicassim og har tradition for at lave en årlig reportage med tilhørende anmeldelser af festivalens væsentligste koncerter. Nu har de spanske arrangører lige annonceret nogle yderst interessante bud på sommerens hovednavne.

Det drejer sig om ingen mindre end Kings Of Leon, der, ud over at have leveret årets album på GAFFAs årsliste, også gav en seksstjernet koncert på Roskilde Festival i sommer, hvor GAFFAs anmelder, Lars Löbner Jeppesen blandt andet gav dem følgende ord med på vejen:

”Halvanden times ubesværet coolness og ren kokain for ørene var, hvad de fire levemænd diskede op med, og det med en arrogance sjældent set. […] Hvordan et så skarptladt orkester er sluppet igennem lufthavnen må guderne vide, men aldrig har der stået et band så bevæbnet til tænderne på Roskildes største scene.”

Herudover har også Franz Ferdinand meldt deres ankomst. Skotterne barsler med et nyt album i næste måned og gav en rost koncert på årets udgave af Danmarks Smukkeste Festival til trods for de utaknemmelige vejrforhold. GAFFAs anmelder, John Fogde, uddelte fire stjerner ud af seks til bandet og skrev blandt andet følgende i sin anmeldelse, at ”…da gruppen satte gang i ”The Dark Of The Matinée” ville selv ikke Katrina have kunnet stoppe festen.”

Tredje navn på plakaten, som den ser ud indtil videre, er engelske Paul Weller, der nok er bedst kendt for sin tid i The Jam og The Style Council. Weller, der i folkemunde også kaldes The Modfather, har siden 1991 optrådt og indspillet i eget navn, og fik i 1993 et comeback med albummet ”World Wood”. I 2006 blev han æret til Brit Awards, hvor han modtog en Lifetime Achievement Award.

Benicassim 2009 finder sted mellem den 16.–19. juli, og billetter til festivalen kan købes via GAFFABillet:

http://www.gaffabillet.dk/index.php?grp=benicassim


ANNONCE