Nyhed

Lampshade udgiver minialbum

RebekkaMaria Andersson & Co. udsender ”Stop Pause Play” 26. januar med blandt andet Teitur-duet

Der har været stille omkring det dansk/svenske guitarpopband Lampshade i nogen tid, bortset fra et nyligt bidrag på kompilation-albummet ”Kender Du Det?”. I mellemtiden har gruppens forsanger RebekkaMaria Andersson fået pæn succes med sit elektropop-soloprojekt As In Rebekkamaria, hvis flittigt turnerende liveband i øvrigt tæller flere medlemmer af Lampshade.

Nu er Lampshade imidlertid aktuelle igen, med minialbummet ”Stop Pause Play”, som udkommer 26. januar på gruppens eget pladeselskab Tyst. Albummet kan allerede nu bestilles fra gruppens hjemmeside.

Minialbummet er blevet til i samarbejde med producer Nikolaj Nørlund i Sauna Studiet i København og Möllan Studio i Malmö. Den første single, ”Silkesår”, er en dansksproget duet mellem RebekkaMaria og Teitur. Sidstnævnte kiggede forbi studiet få dage efter at have åbnet Orange Scene på sommerens Roskilde Festival. ”Stop Pause Play” byder også på Michael Strunges digt ”Den Støjende Tid” med musik af Nikolaj Nørlund. Originalversionen med Nørlund medvirkede tilbage i 1996 på Nørlunds første soloalbum ”Navnløs” med musik til Michael Strunge-digte, men er blevet nyfortolket af Lampshade og med Nørlund selv bag mikserpulten. Denne udgave medvirkede også på det omtalte kompilation-album ”Kender Du Det?” med coverversioner af sange fra Gyldendals pladeselskab Exlibiris’ bagkatalog.

I henholdsvis 2003 og 2006 udgav gruppen de to internationale album ”Because Trees Can Fly” og ”Let's Away” på det anerkendte tyske selskab Glitterhouse Records (The Walkabouts, Thomas Dybdahl, Woven Hand med flere), og det er lykkedes bandet at bygge en pæn fanskare op i Europa som et af Danmarks mest internationalt turnerende orkestre. Gruppen har blandt andet spillet i Zagreb, Barcelona, Berlin, Paris og Amsterdam og har medvirket på en cd-udgivelse i engelske Mojo Magazine. Bandets meritter er også blevet foreviget i Rene Odgaards dokumentarfilm ”Dreams Through Wind” fra 2006, der blandt andet blev vist på Music Dox-filmfestivalen i Sverige.  

Lampshade tager på en kort Europaturné i marts.

ANNONCE