Nyhed

Musik mod Aids tilbage i Vega

BliGlad, Figurines, Gypsies, Kira & The Ghost Riders og Trolle//Siebenhaar leverer musikken til det alternative støttearrangement i januar

Lørdag den 10. januar 2009 åbner Vega for andet år dørene til det alternative velgørenhedsinitiativ Musik mod Aids, der med stor succes blev afholdt første gang i januar 2008. Dengang med musikalsk underholdning ved Tina Dickow, Gypsies, The Blue Van og dj Turkman Souljah. Under sloganet ”Gi’ et lån du aldrig får tilbage” samlede konceptet 250.000 kroner ind, som finansierede mikrolån til mere end 500 prostituerede kvinder: De har nu fået en iværksætteruddannelse, åbnet egne virksomheder og fået en tryggere tilværelse uden fare for hiv og aids, oplyser Aids-fondet.

Denne gang bliver den musikalske underholdning leveret af BliGlad (billedet), Figurines, Gypsies, Kira & The Ghost Riders og Trolle//Siebenhaar. Alle giver koncerter af hver cirka en halv times varighed.

Århusianske Gypsies er medinitiativtagere til konceptet og har efter koncerten i 2008 været på mini-tour i Nairobi, med et tv-hold i hælene, for at spille koncerter og møde de kvinder, som har fået glæde af et mikrolån.
 

- Det var idéen om mikrofinansiering, der tiltalte os i første omgang. Efter at have besøgt kvinderne i Nairobi og set, hvor godt det fungerer, er projektet for alvor kommet ind under huden på os og blevet en del af vores personlighed. Vi støtter det her projekt, så længe vi har noget at bidrage med, siger Gypsies’ forsanger Shaka Loveless.
 


Ambitionen med Musik mod Aids er at lave et velgørenhedsarrangement, der ikke går på kompromis med kunsten, forklarer Aids-Fondet i en pressemeddelelse: ”Der er ingen konferencier, prisoverrækkelser eller store pap-cheks. I stedet er der gjort plads til musikken,” som Aids-Fondets Anja Linnet fortæller i en pressemeddelelse. Alle fem koncerter varer en halv time, og flere bands præsenterer nyt materiale fra kommende albums, eksempelvis BliGlad, der er aktuelle 16. februar med deres andet album med den prosaiske titel ”Bare Spil Noget Lårt”.

Festivalen bliver en totaloplevelse med sin egen visuelle identitet, der understøtter musikken. Kunstnerne Emperorofantarctica, Rune Brink og Mamamo leverer visuals, mens fotograf Michael Jensen udstiller sin billedreportage fra det slumområde i Kenyas hovedstad Nairobi, pengene går til.

Overskuddet fra Musik mod Aids vol. 2 finansierer mikrolån, som hjælper prostituerede fra Nairobis slum til en bedre tilværelse.

Billetsalget er i gang på Billetlugen.


Læs mere på musikmodaids.dk

ANNONCE