Nyhed

Fermaten i Herning udvider

Herning-spillestedet tredobler sin størrelse og præsenterer forårets program

Fermaten i Herning, som i år kan fejre 20 års jubilæum, kan i foråret desuden fejre åbningen af tre gange så store faciliteter som hidtil på lokaliteten i Smallegade.

Fermatens leder Brian fortæller om de nye faciliteter:

"Forleden, mens vi begge samlede raketpinde op i haven, spurgte min 75-årige nabo mig til byggeriet, ”for man kan jo ikke gå en tur nede i byen uden at lægge mærke til den bygning. Det bliver godt nok flot med det tag, hva’?”


Jeg tror såmænd ikke, vi vil se Knud til ret mange af vores rockkoncerter, men han er da et meget godt billede på, hvor meget der bliver holdt øje med Fermaten i det her forår. Det giver sommerfugle i maven, men animerer os også til at lægge os alvorligt i selen for at virkeliggøre drømmen om Danmarks bedste spillested. Tro mig: Det bliver et hus, der giver garanti for stribevis af store oplevelser til os alle sammen".

Åbningen fejres den 14. marts, hvor Brian Mikkelsen vil holde åbningstale om eftermiddagen, hvorefter scenen om aftenen overtages af Boat Man Love (billedet). Bandet med lokale rødder vil til lejligheden invitere adskillige gæster med på scenen - såvel Peter Sommer, Henrik Hall, Juncker og deres gamle legekammerat fra Lind-dagene, Marcus Winther-John vil således være at finde på Fermaten denne aften.

Desuden varsles en ekstra gæst, "som vi på grund af vedkommendes kontraktmæssige forhold ikke kan løfte sløret for endnu", lyder det hemmelighedsfuldt fra spillestedet. Boat Man Love fik megen ros for deres rolle som backingband på Michael Falchs "Sang til Undren" og ved de medfølgende koncerter i det forløbne år.


Herning må dog ikke undvære livemusik indtil slutningen af marts. Indtil indvielsen af de nye og forbedrede rammer vil der være koncerter på Scene 2 ved Kulturellen og Nørregades Skole. Her åbnes årets program på fredag den 11. januar med besøg af Mani Spinx, som mange vil kende for radiohittet "Last Night in America". I de følgende par måneder vil man ligeledes kunne opleve Marvell Hill, Julie Maria, Baby Woodrose og Aske Jacoby Trio.

Besøg Fermatens hjemmeside


ANNONCE