Nyhed

Mute Records fejrer jubilæum

Det progressive engelske pladeselskan fejrer sit tredive års jubilæum på klub Faust i Huset i Magstræde

I denne måned fejres 30 års jubilæum for det engelske pladeselskab Mute, som blandt andre har Nick Cave & the Bad Seeds (billedet) i sin stald. Det sker den 19. januar på klub Faust i Huset i Magstræde i indre København og strækker sig over hele natten - begyndende kl. 21.00 til en entre på 30 kroner.

Club Faust og Club Stahlwerk har dedikeret en hel aften til musikken fra det legendariske engelske pladeselskab Mute Records. Fra The Normal til Depeche Mode, fra Laibach til Goldfrapp, fra Nitzer Ebb til Erasure – 30 års musikkult og musikhistorie.

Mute Records blev grundlagt i 1978 af Daniel Miller, først og fremmest med henblik på at udgive sine egne musikalske frembringelser. Han skiftede dog hurtigt fokus til at være fuldtids plademand – og resten er musikhistorie.

Millers evne til at finde talentfulde bands og hjælpe dem på vej i karrieren er navnkundig, og hans evner som producer er også kommet til sin ret på talrige plader. Mute Records har uden tvivl udgivet flere progressive kultnavne end de fleste andre pladeselskaber, og selskabets betydning for elektronisk musik og mørk, alternativ rock kan ikke overvurderes.

Arrangørerne af det københavnske arrangement lover at fejre selskabets 30 års jubilæum med en aften fyldt med både overraskelser og gaver til publikum – og musik fra 30 års udgivelser med navne som The Normal, Fad Gadget, Silicon Teens, D.A.F., Depeche Mode, Goldfrapp, Yazoo, Liaisons Dangereuses, Erasure og Laibach. For ikke at tale om Nitzer Ebb, Die Krupps, Recoil, Martin L. Gore, Dave Gahan, Client, Moby, NickCave, Einstürzende Neubauten, Recoil og mange mange andre

Den tyske DJ MuteB vil spille fra sin omfattende samling af Mute-udgivelser – MuteB er en af Tysklands største kapaciteter, når det drejer sig om Mute Records, og har organiseret en hel serie af Mute-jubilæumsaftener i Europa i 2008.

DJ Primi er residerende DJ hos Club Stahlwerk og er samtidig angiveligt en af Danmarks største Depeche Mode-fans. Hans ikke helt uanseelige Mute-samling vil blive taget i brug ved siden af MuteB.

Besøg selskabet

ANNONCE