Nyhed

Nyt album fra Fløjl

Det eftertænksomme ensemble følger op på debuten fra 2005

Just som Olesen-Olesen har lukket og slukket med "Kain og Abel", sendes en anden dansk plade med eftertænksomme tekster på modersmålet i handlen.

Det er københavnske Fløjl, der den 17. marts udsender "Søndag på Amager", og dermed følger op på den roste debut "Lejlighedssange" fra 2005. Året forinden havde gruppen, med sanger og sangskriver Peter Hegård i front, nået finalen i DR's "Karrierekanonen", hvor de dog blev slået på stregen af den evigglade sanger-sangskriver Rasmus Nøhr.

Ikke desto mindre blev singlen ”(Løber rundt på) Amager Fælled” spillet flittigt i radioen, mens GAFFAs anmelder roste Hegårds flair for "den svære kunst at skrive fintmærkende og let resignerende fortællinger om tilværelsen i en dansk middelklassevirkelighed, der er, tjah, som den nu engang er".

"Søndag på Amager" fortsætter, som titlen tør antyde, i dette tematiske univers. Med Islands Brygge og øvrige Amager som udsigtspunkt reflekteres over livet, døden, vennerne og kærligheden.

Billederne fra albummets cover og booklet er alle taget af Hegårds far, og sammen med teksterne bliver de til en historie om det barndommens land, der præger os resten af vores liv, og således er med os i det voksenliv, der på godt og ondt skal leves hver eneste dag.

Netop voksenlivet er blandt de tekstmæssige omdrejningspunkter, der kredses om på ”Søndag på Amager”, hvor der stilles skarpt på emner som parforhold, Bo-Bedre-idyl, utroskab, det moderne menneske og den konstante flakken rundt.

Fløjl har siden ”Lejlighedssange” skiftet trommeslager, og deler nu både Ronny Gregersen på bas og Thomas Dinesen på trommer med det anmelderroste band Juncker. Herudover tæller Fløjl: Hegård (vokal), Klaus Møller (guitar) og Mikkel Sørensen (keyboards).

Besøg gruppens hjemmeside

ANNONCE