Nyhed

Lollipops-medlem død

Jørgen Lundgreen fra den 30-år-efter-hippe gruppe blev kun 52 år

Jørgen Lundgreen, der spillede guitar og orgel i det danske 60’er-drengeband Lollipops, er efter længere tids sygdom død, kun 52 år, skriver Jyllands-Posten.

Musikalsk befinder Lollipops sig måske i udkanten af GAFFA.dk’s stofområde, men faktisk var de på mange måder forud for deres tid. Deres sang "Naked When You Come" lyder nærmest som et triphop-nummer, og det var også årsagen til, at den i 1998 blev remixet af DJ Noize og som sådan bl.a. blev et hit på P3’s alternative – og nu lukningstruede – hitliste Det Elektriske Barometer, ligesom Lollipops ifølge Jyllands-Posten opnåede ros fra den engelske pop/electronica-gruppe Saint Etienne, og der udkom flere opsamlinger med gruppen.

I 60’erne fik Lollipops, der spillede engelsk inspireret pop med masser af vokalharmonier, hits som "Lollipop Lips", "Sussy Moore" og "Before You Break My Heart" og blev veritable teenageidoler. I 70’erne gled de mere over mod dansktopmusikken og senere ud i glemsel, og Jørgen Lundgaard helligede sig en karriere som billedkunstner. Gruppen blev en enkelt gang gendannet, ved en koncert sidste år i Tivoli.


ANNONCE