Nyhed

Cream-bassist håner Led Zeppelin

Jack Bruce syder af gammelt nag og misundelse over Page og co.

Mange år er nu gået, siden Eric Clapton (guitar), Ginger Baker (trommer) og Jack Bruce (bas, sang) dannede Cream. Alle tre medlemmer var tekniske virtuoser på deres respektive instrumenter og velkendte på den engelske musikscene, da de i 1966 fandt sammen i en af verdens første supergrupper.

Sammen med Jimi Hendrix satte de fokus på den teknisk velfunderede rock, der blandt andet lagde grunden for den progressive rock og heavy metal. Creams største hits var "I Feel Free" og "Sunshine Of My Love". Sidstnævnte findes på det psykedeliske mesterværk "Disraeli Gears" fra 1968, der udkom, kort før bandet blev opløst.

Cream blev gendannet kort i 1993 og igen i 2005, hvor de spillede en række koncerter i London og New York. For nylig var Jack Bruce til Classic Rock Awards for at modtage prisen for Classic Album for netop "Disraeli Gears". I den forbindelse havde han følgende udbrud til den ventende presse:

"Alle taler om Led Zeppelin, og de spillede én skide koncert - én skide lorte koncert - mens Cream spillede i flere uger; ordentlige koncerter, ikke sådan et lorteshow, som Led Zeppelin fyrede af, med sænket vokalregister og det hele. Vi spillede alt i det originale toneleje. Fuck jer, Zeppelin, I stinker. I har altid været et lorteband, og I vil aldrig blive andet. Det værste er, at folk tror på alt det pis, de bliver fodret med. Cream er simpelthen et 10 gange bedre band end Led Zeppelin."

En amerikansk radiojournalist ringede senere til Jack Bruce for en uddybelse af udtalelsen, som Bruce sagde var ment i spøg. Men han var ikke helt færdig:

"Det med Led Zeppelin bunder selvfølgelig i en smule misundelse fra min side, eller mere end en smule, for publikummet blev skabt af Cream og Jimi Hendrix ... det her meget store publikum ... og så kom Zeppelin og surfede lige igennem. Vi var de banebrydende, og pionerer får ikke altid den anerkendelse, de fortjener. På den anden side, lad os bare se i øjnene, at Jimmy Page ikke er nogen Eric Clapton... uanset, hvad folk siger".

Indtil videre har ingen fra Led Zeppelin kommenteret hændelsen. De har muligvis travlt med at håndtere den overvældende interesse for deres mulige gendannelse.

ANNONCE