Nyhed

Darkness-sanger tilbage med nyt band

Hot Leg kunne opleves live i London i weekenden

Der har været stille om Justin Hawkins, siden The Darkness gik i opløsning i sommeren 2007. Nu er han imidlertid tilbage med sin nye gruppe Hot Leg, der ligesom The Darkness spiller teatralsk rock med tydelig 70'er-inspiration og falsetvokaler. Bandet gav koncert ved London Games Festival på Trafalgar Square lørdag aften, og her kom Evening Standards anmelder Rick Pearson forbi.

Pearson er dog ikke overvældende imponeret. Han uddeler to ud af fem stjerner og skriver blandt andet: "Hawkins var i fin form som altid (...), men der er meget, der tyder på, at han og hans langhårede rock-kolleger ikke kommer til at headline store scener i den nærmeste fremtid. Der var dog højdepunkter. "Heroes" havde et hurtigt beat, helium-agtige vokalharmonier og en lysende guitarsolo. Den aktuelle single "Trojan Guitar" var delvis en middelalderballade, delvis 70'er-progroack og det nærmeste, gruppen kommer på et hit."

Rick Pearson morer sig også over gruppens tekster og fremhæver blandt andet følgende linjer "Oh the Eighties/They were the gaydies/They were the straighties/In 1980” som noget, Spinal Tap kunne have fundet på. Deruodver brokker han sig over gruppens julesingle "I Met Jesus" som "en irriterende iørefaldende vise om et tilfældigt møde med Herren." "Det vil være en gal verden, hvis den topper hitlisterne til jul", skriver Gary Pearson med reference til sangen "Mad World" med Gary Jules og Michael Andrews, som toppede den engelske hitliste i julen 2003 lige foran "Christmas Time (Don’t Let The Bells End)", sjovt nok med The Darkness.


Rick Pearson slutter af med at notere sig, at Hot Leg måske kan få sig et hit i Guitar Hero-verdenen, hvor 70'er-rocken jo er vældig populært. Men Pearson tvivler stærkt på, at det kan ske for gruppen i den virkelige verden.

De øvrige medlemmer af The Darkness har i øvrigt dannet bandet Stone Gods sammen med den nye bassist Toby MacFarlaine og med den tidligere Darkness-bassist Richie Edwards i rollen som sanger og guitarist. Gruppen skulle have færdigindspillet deres debutalbum, men der foreligger endnu ikke info om udgivelsesdato.

 


ANNONCE