Nyhed

Holger Laumann er død

Jazz-med-mere-musikeren er gået bort, 64 år

Jazz-med-mere-musikeren Holger Laumann er død, oplyser hans to ekskoner, Anne Linnet og manuskriptforfatteren Mai Brostrøm, i en pressemeddelelse.

Laumann blev født i Århus i 1942. Han var uddannet skolelærer med musik som linjefag og studerede senere på konservatoriet. Han markerede sig fra midten af tresserne som saxofonist og oboist i flere jazzrock-grupper og i sin kvintet.

I 1967 dannede han den indflydelsesrige jazzrockgruppe Tears, som siden skulle blive udvidet med hans senere kone Anne Linnet, og som han også fortsatte samarbejdet med, efter at Tears gearede ned i slutningen af halvfjerdserne. Siden har Laumann spillet med en lang række musikere, ikke mindst fra Caribien, udgivet soloplader og arbejdet i musikpædagogiske sammenhænge.


Anne Linnet og Mai Brostrøm fortæller i deres pressemeddelelse:

”Vores kære elskede far og eksmand Holger Laumann er død i går tirsdag den 6. november i sit hjem på Frederiksberg. Holger var netop vendt hjem fra turné i USA og havde inden turnéen nået at færdiggøre sin nye cd ’Now I Know’.

Holger var glad og sprudlende til det sidste; han overværede sin ene ekskone Anne Linnets premierekoncert i Trommen i Hørsholm torsdag den 1. november og spillede selv en forrygende ’Happy Friday’-koncert fredag den 2. november i Glostrup.

Det kommer derfor bag på familien, at Holger så pludselig døde stille og roligt i sin seng i går.

Holger efterlader sig 6 børn: Evamaria (34), Marcus (30), Julie (17), Oliver (15), Barbara (12) og Nina (9). Derudover Alexander (19), Maria (18) og Peter (13) som også føler, at de mister en far.


Holger efterlader sig 2 ekskoner, sine børns mødre Mai Brostrøm og Anne Linnet.”

ANNONCE