Nyhed

Knud Odde sælger billeder af Patti Smith

Litografier skal skaffe penge til Det Bruunske Legat, som uddeles årligt

GAFFA har de seneste dage berettet om Patti Smith og hendes snarlige besøg i Danmark i forbindelse med Copenhagen International Documentary Festival, CPH:DOX i november. Nu er der mere nyt fra en lidt anden kant.

Det Bruunske Legat er indstiftet af Det Bruunske Pakhus og Cort Trap Vinimport, og uddeles årligt til en ung musiker eller et ungt band med et særligt talent. Udover en check på 25.000 kr. modtager vinderen også Årets Franz, som er en statuette, udført af den tidligere Gasolin-guitarist Franz Beckerlee. Legatet blev uddelt for første gang i år, og modtageren var Thomas Buttenschøn.

Pengene til legatet kommer hovedsagligt fra salg af litografier skabt af en dansk kunstner og vin med værker på etiketten. Sidste år var det med værker af Troels Trier, og denne gang er det så Knud Odde.

Odde var stiftende medlem af det toneangivende punkband Sods, der senere blev til Sort Sol. Knud Odde forlod Sort Sol i 2001 for at hellige sig sin karriere som billedkunstner og grafiker. Odde debuterede på Charlottenborg Kunstudstilling i 1982 og er medlem af kunstnersammenslutningen Decembristerne.

Patti Smith er kendt som ”The Godmother Of Punk” i kraft af sit stærkt individuelle kunstneriske virke, der omfatter musik, poetry performance og billedkunst. Smith debuterede i 1975 med pladen ”Horses” og har været en stor inspiration for Knud Odde, der gennem tiden har lavet flere portrætter af Smith.

Da Patti Smith spillede på Den Grå Hal i 2007 dedikerede hun nummeret ”People Got The Power” til Knud Oddes gamle band Sods, så det er blevet titlen på Oddes billeder, der nu sælges til fordel for Det Bruunske Legat.

Litografierne koster 1500 kr. stykket og kan anskaffes ved henvendelse til Det Bruunske Pakhus.

ANNONCE